Meteen naar de inhoud

Energiebedrijven Vergelijken

Energie Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste overeenkomst aanbieden. De kostprijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de lasten per kilowattuur elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest goedkope energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de provider met de goedkopere beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je daardoor honderden euro’s per 12 maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage prijzen en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt uitsparen op je energiekosten? Gaat heel snel, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de slimste deals op basis van je verbruik en wensen.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele prijzen elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskosten als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt bij ons alle energieprijzen vergelijken.

De meest goedkope energiemaatschappij kiezen

De voordeligste energiemaatschappij staat immer bovenaan, u kan desgewenst ook de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste energieleverancier zal vinden. U kunt verscheidene goedkope energiebedrijven voorbij zien komen op het scherm. De 1 biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet subiet de besparing op het scherm.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u acuut zien welke energiemaatschappijen er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kostprijs en welke momenteel de meest voordelige is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk spoorslags welk energieovereenkomst het goedkopere past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waardoor u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! energie bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen enorm per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Lange tijd bij eenzelfde energieleverancier blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor gas en licht per energieaanbieders flink verschillen, daarnaast moet u tevens letten op de vaste lasten die de verzekeringsmaatschappijen van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is wel eens mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u op onze website eenvoudig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere rekening houden met de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs voor de premie schelen. Check daarom zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom voeren veel leverancier van gas en licht speciale acties om consumenten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel één, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor twee of vier 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Bekijk ook wat anderen over een leverancier van gas en licht vertellen! Op hier kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energiebedrijven vergelijken.

Originally posted 2022-06-27 22:09:43.