Meteen naar de inhoud

Energiemaatschappij Vergelijken

Gas En Elektra Prijzen Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract weergeven. De kostprijs voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw verwachte jaarkosten en prijzen per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de kosten voor gas, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de jaarkosten herleiden en de lasten per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan linea recta op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, mits dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd twee weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je simpel aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe aanbieder heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de vorige leverancier op en ben je officieel overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf annuleren.

Energieprijzen vergelijken

Energiemaatschappijen wijzigen hun variabele prijzen elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskosten als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals onder andere de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt bij ons alle energieprijzen vergelijken.

Online voordeligere energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de meest voordelige energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstmeestal verouderde energieprijzen die in de regel hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus geld overhouden door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap ook een zogenaamde welkomstactie. Dit kan bijvoorbeeld een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk 12 maanden weer overstapt dan krijgt u continu weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw zoektocht makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de optie om op een snelle manier de goedkoopste energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energiemaatschappij de meest voordelige is.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck te allen tijde de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet tevens echt de meest voordelige prijzen krijgt. Met de goedkoopste energieprijzen kunt u tot wel €600 per jaar besparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. 2 maal per kalenderjaar kondigen de energiemaatschappijen dan ook nieuwe prijzen aan. energie bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven verschillen ontzettend per energieleverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de kosten. Enkele jaren bij eenzelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet voordelig, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor gas en licht per energieaanbieders flink verschillen, ook moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de verzekeraars van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is wel eens een optie dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u via deze website zelfstandig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in kostprijs bepalen. Bekijk daarom zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak onmiddellijk een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen over het algemeen een, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag ook contracten voor twee of 4 jaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Check tevens wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier denken! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij energiemaatschappij vergelijken.

Originally posted 2022-05-12 00:42:57.