Gas En Licht

Energievergelijker Consumentenbond

De energievergelijker berekent de goedkoopste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het beste contract weergeven. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de kosten per kilowattuur elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om degoedkoopsteenergieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerdegegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uitslechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energievergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekeninggeld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaalgratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomstkiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen.Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruiken adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energievergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens oponder meer beoordeling, duurzaamheid,duur en type contract. Je kunt duskiezen voor de goedkoopsteenergieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of deaanbieder met de beterebeoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe leverancier heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de vorige leverancier op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude contract wél zelf opzeggen.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij immer rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als jevóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je eenopzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuelewelkomstbonus kwijt. Als je een deel van de welkomstbonusal bekomen hebt, kan het zelfs zo zijn dat jedeze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen 2maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energiecontractgaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Online de voordeligsteenergiemaatschappijen vinden

Onze website heeft de voordeligste energieleveranciers,acties, prijzen en aanbiedingen voor u in de energievergelijkerverzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u demeest voordeligeenergieleverancier voor uw adres vinden. Met deenergievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leverancierseasy op een rij. Op die manier kunt u de meest goedkope energie vinden en kiezen.Zeker zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wiju graag meer.uitgaven aan gas en elektriciteit bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. Detarieven voor energie veranderenontzettend per leverancier en ook uwvestigingsplaats kan effect hebben op demaandprijs. Enkele jaren bijdezelfde leverancierklant blijven is niet kostenbesparend, om diereden is het belangrijk om regelmatig uw maandlasten te vergelijken metandere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen dekostprijzen voor energie per verzekeringsmaatschappijenvan gaslichtflink verschillen, daarentegen moet u ook rekeninghouden met de vaste kosten die de verzekeraarsvan gaslichtdoorberekent aan haar klanten. De zogenoemdevastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het issoms een optie dat een overeenkomst zumbeispiel voordelig lijkt door delage energietarieven maar dat u door de hogevastrechtkosten alsnog duurder uit bent.Daarom kunt u op deze websitesimpel de all-in prijzenberekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houdenmet de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – Dekosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, dezeextra kosten kunnen flink in kostprijs uitmaken. Check daarom zo vaak mogelijk wat demeridiane maandprijs is bij uw geschatteverbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kostenvoordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheidvan de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht?Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een zicht in hoe duurzaam de energieleverancier is!Bekijk het hier en maak aanstonds een energievergelijking.
  3. De contractduur – Energiecontracten lopenover het algemeen één, 3 ofvijf jaar, al zijn er tegenwoordig tevensovereenkomsten voor 2 of vierjaar. U kunt ook gaanvoor een flexibel energiecontract, deze is elke maand teannuleren!

Controleer tevens wat andere klanten over een leverancier vertellen! Op hier kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energievergelijker consumentenbond.

Scroll naar boven