Meteen naar de inhoud

Energievergelijker Consumentenbond

Gas En Licht

De energievergelijker berekent de goedkoopste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het beste contract weergeven. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de kosten per kilowattuur elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder meer beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de betere beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe leverancier heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de vorige leverancier op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude contract wél zelf opzeggen.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij immer rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuele welkomstbonus kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al bekomen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen 2 maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Online de voordeligste energiemaatschappijen vinden

Onze website heeft de voordeligste energieleveranciers, acties, prijzen en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de meest voordelige energieleverancier voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers easy op een rij. Op die manier kunt u de meest goedkope energie vinden en kiezen. Zeker zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.uitgaven aan gas en elektriciteit bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen ontzettend per leverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor energie per verzekeringsmaatschappijen van gaslicht flink verschillen, daarentegen moet u ook rekening houden met de vaste kosten die de verzekeraars van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms een optie dat een overeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op deze website simpel de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in kostprijs uitmaken. Check daarom zo vaak mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een zicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak aanstonds een energievergelijking.
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen over het algemeen één, 3 of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig tevens overeenkomsten voor 2 of vier jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer tevens wat andere klanten over een leverancier vertellen! Op hier kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energievergelijker consumentenbond.

Originally posted 2020-03-12 05:11:10.