Meteen naar de inhoud

Prijs Vergelijken Energie

Elektriciteit En Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste overeenkomst aanbieden. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar berekenen en de prijs per kWh elektriciteit of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de goedkopere beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je hierdoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op jouw energiekosten? Zo gedaan, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Welkomstkorting en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting vaak aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig contract gaat en elk 12 maanden energie vergelijkt en overstapt, kun je elk twaalf maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De goedkoopste energieleverancier kiezen

De meest goedkope energiemaatschappij staat te allen tijde bovenaan, u kan desgewenst ook de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de meest goedkope energieleverancier zal vinden. U kunt diverse goedkope energiebedrijven voorbij zien komen op het scherm. De een biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet aanstonds de besparing op het scherm.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u acuut zien welke energieaanbieders er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kosten en welke momenteel de meest goedkope is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk terstond welk energieovereenkomst het voordeligste past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waarmee u veel meer kan geld overhouden. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 uitsparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie verschillen flink per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het interessant om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u simpel de prijzen van meer dan 15 energieleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor gas en licht per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de gas- en stroomleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een contract bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website snel de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra onkosten kunnen flink in maandprijs uitmaken. Controleer om die reden zo vaak mogelijk wat de gemiddelde premieprijs per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom hebben bijna alle leverancier van gas en licht speciale acties om nieuwe klanten aan te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een kosteloos tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, 3 of 5 jaar, al zijn er op het moment ook aanbiedingen voor twee of 4 jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Check ook wat overige consumenten over een leverancier van gas en licht vertellen! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw energieleverancier. Zoals bij prijs vergelijken energie.

Originally posted 2022-01-22 15:02:26.